2010. február 17.

H, mint Hova

Eccerűen' úúútálom ezt a reklámot!
Anya - gondolom - hajnalban kelt, rendbeszedte magát, megcsinálta a reggelit, szépen sorban ébresztette a gyerekeket, felügyelte a fogmosásokat, hajat fésült, felöltöztetett, vagy csak megigazgatta a ruhákat, aztán reggelit ad a csemetéknek.
Mielőtt elindulna a melóba megnézi, hogy minden csemete táskájában minden cucc bent van-e, észben tartja, hogy a tornacuccok és edzéscuccok és rajzfelszerelések meg kituggya'mik rendben legyenek és a megfelelő napon hiánytalanul a suliban/oviban legyenek.
Aztán karjába kapja a Kicsit és nekivág BKV-val az útjának: Kicsit bölcsibe el - persze a tömött buszon/villamoson/trolin senki nem adja át neki a helyét, így karján a gyerekkel ácsoroghat - aztán rohanás a melóba vagy haza.
Délután bevásárol, elmegy 1-2 gyerekéért a suliba/oviba/bölcsibe, elviszi a gyereke(ke)t focira/néptáncra/angolra/németre/külön matekra, aztán rohannak haza, ahol vacsorakészítés - ami ne csak ízletes, de tápláló és vitamindús (de ne mindig ugyanaz) legyen - , mosás, takarítás, kituggya'mi, vacsorát ad a családnak. Este amikor ágyba zuhan, akkor már a következő nap teendőin jár az esze, hogy melyik gyereknek milyen különórája van, hogy kimosta/kivasalta-e a tornagatyát, tütüt, akármit és hogy holnap mi a frászt főzzön - ami nem unalmas, a múlt héten nem volt, de max. 1/2 óra alatt elkészül és nem kell sokat mosogatni hozzá.
Apa, aki reggel már a lefőzött kávé illatára ébred és 1/2 órát szöttyög a fürdőszobában, majd bepattan a céges Astrába és bemegy az irodába - ahol még egy nyugis kávéval indit, és délután a foci/tenisz/fallabda előtt még iszik a kollégáival egy sört, szóval Apa este már x-edszer sóhajt mélyet, hogy 'akárhányszorfordulegyetmindigfelriadok' csak annyit mond, hogy vegyé' má' be egy bogyót.
Pedig azt is mondhatná, hogy reggel maradj egy kicsit tovább ágyban, én segítek a gyerekeknek, csinálok reggelit és a Kicsit eldobom a bölcsibe, este meg elmegyünk valahová vacsizni.
...És akkor ez a szegény csaj máris tudna aludni.
:-)))
(Én, bár nem járok melózni, reggel 6 és 7 között kelek, ébresztem, fésülöm, öltöztetem Csengét. Apa persze ráér 1/2 8-ig aludni, majd 20-30 percet zuhanyzik, szöttyög az öltözködéssel egy további 15-20 percet, majd megkérdezi, hogy "Csenge kész van már?". Indulnak az oviba. Már a folyosón vannak Csengével, amikor utánuk szólok, hogy a tesi/úszás cucc csak itt maradt - hiába szóltam vagy kétszer, hogy "el ne felejts!". Én sem alszom... :-) )

0 megjegyzés: