2010. január 19.

Csapongok

Elég sok blogot - a napló kifejezést szívesebben használom - olvasok.
Van egy olyan - természetesen hamis - érzésem, hogy ismerem ezeket a lányokat, asszonyokat, hölgyeket. Pedig kevés az olyan napló, ami tele lenne személyes bejegyzésekkel. A legtöbb napló gasztro, kreatív, gyereknevelős, tanácsadós. De mégis az az érzésem, hogy ezeket a nőket ismerem.
Nincs sok barátom. Illetve azt mondom, hogy kevés emberrel beszélek igazán fontos dolgokról, komolyan, elmélyülten. Ez főleg azért van, mert nem vagyok valami nyitott személyiség. (Azért is nem reklámozom, hogy blogolok.) Nincs önbizalmam elhinni, hogy valakit érdekelnek azok a dolgok, amik engem foglalkoztatnak, vagy amik bennem vannak. Az, hogy ezeket a naplókat olvasom - a legtöbbjét névtelenül, hozzászólást sem hagyva soha - olyan, ahogy élek. Csendes megfigyelés.
Nézem ezeket a nőket. Kreatívok - akár alkotásról, főzésről, gyereknevelésről van szó. Ez a sok tudás, bátorság, erő... a sok energia és idő. Hogy csinálják?
Amikor Csengét vártuk, akkor motoszkált bennem, hogy könyvet - de legalább cikket - kéne írni a családalapításról, gyermekvállalásról, babavárásról és szülésről. Amikor Csongort vártuk ez az ötlet megint felmerült bennem.
A hétvégén barangoltam egy óóóriás könyvesboltban. Rengeteg az ilyen, vagy ilyesmi témájú könyv. Sok celeb - híresség vagy hírhedtség - akinek gyermeke született, rögtön kötelességének érezte, hogy egy ilyen témájú könyvet írjon (vagy adja hozzá a nevét). Egy-két(-három-négy) könyvbe bele is olvastam... Lesújtó. Közhely-gyüjtemények illetve az igazság - ellentmondást nem tűrő - kinyilatkoztatásai. Ezek közé én nem írnék könyvet.
A másik - kreativitást igénylő - ötletem a ovi. Magánóvoda. Mini csoporttal - a 2 éven felüli, még nem oviskorú gyerekeknek. Ezzel az ötletemmel csak az a baj, hogy a megvalósításhoz hiányzik vagy 3-400 millió forint. :-) Ez az ötlet is Csengével egyidős.
Ezt inkább megvalósíthatónak tartom - a pénzhiány ellenére is.
1, Olyan épületet, ingatlant kell keresni, ami különben is óvodaként működött, de az önkormányzatnak nincs pénze a fenntartására.
2, Alapítványt kell létrehozni.
3, Az önkormányzattól megszerezni - gondolom nem nyilvános :-) - azoknak a családoknak a címét, elérhetőségét, akinek a csemetéje nem került oviba, bár jelentkeztek. (Ez a mi kerületünkben 300 család)

0 megjegyzés: