2010. január 25.

Rohamos fejlődés - Csongor

Csongor holnap lesz 8 hónapos. :-))
Az utóbbi hetekben - inkább egy hétben - igen látványos a fejlődése.
Már 3-4 hete négykézlábra állt. Ringatta magát. Vagy hasra vágta magát és "úszott". De se mászni, se kúszni nem kezdett. Aztán kedden - jan. 19. - egyszercsak elindult. Először nagyon muris volt, ahogy egy-két lépést mászott, majd hasra vetette magát, és kúszni kezdett. De kedd óta mászik. Nagyon aggilis. Egész nap csak menne. :-)
Szombat óta pedig önállóan - kapaszkodva - feláll. Azóta nem fekszik, csak ácsorog a járókában vagy rója a kilómétereket négykézláb.
És tegnapra áttört a két első foga is felül.
Sokat mosolyog, beszélget, sikongat, énekel. Nézegeti kezét, lábát, tapsolni próbál.
Enni nem nagyon akar. Csak a tej. Azt szereti. :-))
Délelőttönként adok Neki babakekszet, délutánonként pedig zöldséggel, gyümölccsel próbálkozom. De igazából sem a keksz, sem a főzelékfélék nem jönnek be Neki.
Alig alszik. Éjszaka 3-4 alkalommal ébred, de nem eszik mindig. Napközben van, hogy egyáltalán nem alszik. Este 7 körül szokott elaludni, aztán 1/2 9 körül ébred, eszik. 10 körül alszik el újra, éjfél és 1 között megint ébred, ilyenkor nem mindig alszik vissza. Van, hogy 3-ig, 4-ig ébren van, akkor eszik és 6-ig 7-ig alszik. Eszik, és 10-i ébren van, akkor újra eszik és alszik egy kicsit, vagy nem. Dél körül újra eszik, 2 körül alszik el, 4 körül ébred és eszik.
2-3, olykor 4 óránként eszik. Van amikor csak iszik. :-)
Az alvással az a gond, hogy napközben leginkább a karomban alszik. Amint leteszem az ágyba, rögtön ébred. Ez néha éjszaka is előfordul. Ilyenkor sétálok vele, hogy pihenni tudjon. Így viszont én nem tudok pihenni...
Kicsit fáradt vagyok. Na jó, nagyon. És nem fáradt, hanem kimerült. :-)

0 megjegyzés: