2009. november 6.

Betegség és alma

A betegség része:
Ma a család férfi tagjai ágyban - ki párnák közt, ki "csak úgy". :-) Csongortól ez persze nem szokatlan dolog... Apácska meg beteg. :-( Mivel nem fájnak a végtagjai és az izületei - remélhetőleg - ez csak egy kis dátha vagy torokgyulladás vagy hangszálgyulladás.
Egész nap aludtak mind a ketten. Ehhez mondjuk Csongort a MT-ben kellett sétáltatni egy kicsit. Apácska magától elaludt.


Az almás rész kellemesebb - hiszen nincs szó benne betegségről
Szóval Csongor megkóstolta az almát. Ez az első lépés a szilárd táplálékok felé.
Tegnap reszeltem Neki egy fél almát, a levét mind megette és a rostjából is adtam Neki egy kicsit. Összességében nem volt sok az egész: talán 1-2 kanálnyi. Az első meglepetés után nagyon ízlett Neki. Nem vágott pofákat, nem grimaszolt. Húzta magához a kanalat, a kezemet, emelte a fejét, tátotta a száját. :-))
Ma újra almát ettünk. A lelkesedése nem változott.
Ez az almaevősdi egy kicsit valaminek a végét is jelenti. Vége a teljes rámutaltságnak. Vége a nagyon kisbabaságnak. Még pár napig almát eszegetünk délutánonként, aztán jönnek szépen sorban a krumpli, a sárgarépa, a brokkoli, a banán, a mittoménmi... Aztán már nem csak kóstolgatás lesz, hanem egy teljes étkezés, aztán észbe sem kapok és már önállóan fogja enni a husit a zöldségekkel és már nem is kell pépesíteni.... Hmmmmmm. Ki gondolta volna, hogy ilyen hamar eljön ez is!

0 megjegyzés: